Home

Artikel

De genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2016 zijn bekend. Met het bekendmaken van de shortlist wordt nu ook de samenstelling van de jury vrijgegeven.

Artikel

De genomineerden voor de Klasseprijs 2016 zijn bekend. Na rijp beraad nomineerde de Klasse-redactie vijf scripties uit een totaal van 76 inzendingen. Ontdek de genomineerden hier.

Artikel

De shortlist van de EOS-prijs 2016 is een feit. Ook jij hebt een stem in wie de uiteindelijke winnaar wordt!

Artikel

De Agoriajury maakte haar shortlist bekend. De federatie van de technologische industrie nomineerde 3 scripties die blijk geven van veelbelovend technologisch onderzoek. 

Scriptie

Bij een thesis denk je doorgaans aan een lijvige bundel papier. De scriptie van Manuel Viaene en Sophie Delameilleure viel iéts groter uit. Zij maakten een machine om pallets te verdelen waarvan al 6 exemplaren werden verkocht.

Scriptie

Allochtone jongeren zijn vaker slachtoffer, maar ook vaker dader van pesten dan autochtone leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit het thesisonderzoek van Jop Van der Auwera, master in de criminologie aan de KU Leuven.

Artikel

De tien kanshebbers voor de Bachelorprijs 2016 zijn bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, wordt voor het eerst uitgereikt ter bekroning van een actuele, innovatieve en inzetbare professionele bachelorproef.

Artikel

De longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2016 is bekend. De jury selecteerde tien werken uit een totaal van liefst 625 inzendingen. 

Artikel

Ook de longlist van de Agoriaprijs is een feit! De sectororganisatie voor de technologische industrie selecteerde 10 scripties die blijk geven van veelbelovend creatief technologisch onderzoek. Ontdek ze hier.

Scriptie

​​​​​​​65-plussers moeten meer worden gewezen op de nadelige effecten van overmatig alcoholgebruik. Dat stelt opvoedings- en gezinspsychologe Lise Van Mol (Vrije Universiteit Brussel).

Scriptie

Weinig jonge consumenten zijn geneigd om de modieuze, budgetvriendelijke fast fashion in te ruilen voor duurdere duurzame kledij. Tot die conclusie komt Orpha de Lenne (UAntwerpen) in haar masterproef.

Scriptie

Jongvolwassenen die eenmaal in bed nog naar hun smartphone, tablet of andere media grijpen, stellen hun slaap vaak uit. Dat merkte Daphne Roskams, master in de communicatiewetenschappen (KU Leuven), althans in haar onderzoek bij 300 jongvolwassenen.  

Scriptie

Scheidsrechters in de Jupiler Pro League gaan het vaakst in de fout in wedstrijden van topploegen. Dat blijkt uit de masterproef van twee handelsingenieurs van de UGent.  

Artikel

Op zondag 2 oktober verstreek de deadline voor deelname aan de Vlaamse Scriptieprijs. Liefst 625 afstudeerders schreven zich in voor de vijftiende editie van de wedstrijd. 

Scriptie

Mobiliteitswetenschapper Arne Nys (22) ontwierp een prototype van een app die bus- en treinreizigers ook bij vertragingen zonder stress naar hun bestemming helpt loodsen.

Scriptie

Kleuterleiders hebben als taak om de taalontwikkeling van kinderen in hun klas te bevorderen, maar zetten ze die taak ook thuis verder bij hun eigen kinderen? In haar bachelorproef merkte Gitte Truijen alvast dat kinderen van kleuterjuffen een grotere actieve woordenschat hebben dan andere kinderen.