Home

Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs
 

Bijna afgestudeerd en je thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen van €250 tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk.
 

nternationale Researchjournalistiek
Oproep

Droom jij ervan om stevige onderzoeksreportages te maken? Geloof je dat de journalist van morgen meer dan een schrijver moet zijn? Schrijf je dan in voor de opleiding Internationale Researchjournalistiek! Laat je inspireren door ervaren onderzoeksjournalisten en internationale experts.

Scriptie

Eten en goederen uit vuilnisbakken halen: het klinkt voor veel mensen niet erg aanlokkelijk. Toch komt het fenomeen, dumpster diving, ook in België voor. Criminologe Leyla Altmiskara (UGent) onderzocht de motieven van de 'divers' in Vlaanderen voor haar masterthesis.

Scriptie

We leven in woelige tijden. Met de recente mislukte aanslag in Brussel Centraal blijft de angst voor nieuwe aanslagen bestaan. Er is wel een preventiebeleid, maar volgens ex-student Criminologie en Conflict and Development Michiel Praet (UGent) is er nog ruimte voor verbetering.

Kinderen van kleuterbegeleiders hebben een grotere actieve woordenschat
Artikel

Kleuterleiders weten als geen ander hoe taalontwikkeling en communicatie bij kleuters te stimuleren. Spreken kinderen van kleuterbegeleiders dan beter dan leeftijdsgenootjes?

Artikel

Hoe snel kan een vlieg vliegen? Het is een van de vele vragen die op de website ikhebeenvraag.be wordt gesteld. Iedereen kan er met een Nederlandstalige vraag gratis terecht om vervolgens een antwoord te krijgen van een expert.