Nieuws

Scriptie

Zelfverwonding blijft een taboeonderwerp. Eline Van Gils, bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen (UC Leuven-Limburg) onderzocht het fenomeen en ontwierp een begeleidingsboekje om deze jongeren te helpen.

Scriptie

Skydiving staat bij veel mensen op hun bucketlist. Ook al wordt de sport steeds veiliger, toch blijft het niet zonder risico’s. Niels Jongen, ex-student Elektronica en ICT (Hogeschool PXL) legde daarom de basis voor een 3D-visualisatieapparaat. Hiermee kunnen skydivers na hun sprong meer inzicht krijgen in hun afgelegde traject.

Video

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) is ook heel erg tevreden met de winnaar van de Vlaamse scriptieprijs 2017. Op de uitreiking drukte hij zijn felicitaties uit in een videoboodschap.

Interview

Niet alleen in het zeilen was Evi Van Acker een hoogvlieger. Ook haar studies bio-ingenieurswetenschappen en haar thesis, die ze combineerde met haar sport, voltooide ze met glans.  

Video

Op maandag 18 december 2017 reikte Scriptie vzw, i.s.m. de UGent, in de Minardschouwburg in Gent de Vlaamse Scriptieprijs uit. Bekijk hier het sfeerverslag van de avond.

Scriptie

De prijzen die voetbalclubs betalen om spelers van andere ploegen te kopen, de transfersommen, swingen de pan uit. Bovendien schenden ze verschillende bepalingen uit het Europees en nationaal recht. Niels Verborgh, ex-student rechten (VUB) en sportmanagement (Vives) zocht uit waarom. 

Scriptie

Cyberpesten blijft een groot probleem. Niet alleen bij middelbare scholen, ook bij basisscholen komt het fenomeen voor. Ex-studente criminologie Els Vanlinthout (KU Leuven) probeerde met haar thesis de aanpak en behoeften van cyberpesten bij verschillende scholen in kaart te brengen.

Scriptie

De vergrijzing neemt alsmaar meer toe. Ex-studente agogische wetenschappen, Britt Mondelaers (VUB), ging na hoe het zit met de financiële situatie van kwetsbare ouderen die nog thuis wonen.

Video

Naar aanleiding van de uitreiking van de Agoriaprijs 2017 lieten we de vorige laureaat Matthias Floru terugblikken op zijn winst in de in 2016. Hij sleepte de Agoriaprijs in de wacht met zijn thesisonderzoek naar de valorisatie van smeltloos gerecycleerd aluminium.