Eos-prijs

Logo eosDe redactie van het wetenschapsmagazine Eos deelt de mening van de Vlaamse Scriptieprijs: te weinig onderzoek uit de harde wetenschappen vindt de weg naar het brede publiek. Daarom bekroont Eos de beste inzending uit de exacte wetenschappen of bèta-wetenschappen met een extra scriptieprijs ter waarde van 1.000 euro.

Heb jij net een scriptie geschreven in de exacte wetenschappen? Doe mee en maak kans op de dubbele jackpot: de Vlaamse Scriptieprijs én de Eos-prijs.

Wat kan je winnen?

De winnaar van de Eos-prijs ontvangt:

  • een geldprijs t.w.v. 1.000 euro
  • een Eos-abonnement
  • redactionele aandacht in het maandblad

Iedere deelnemer krijgt bovendien een eigen pagina in de Vlaamse Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor de toekomstige carrière.

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven voor de Eos-prijs gebeurt automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs. Ook het reglement en inschrijvingsformulier zijn hetzelfde. Deelnemen kan nog tot en met 6 oktober.

Jury

De jury van de Eos-prijs bestaat uit redacteurs van het maandblad.

Criteria

  • het onderwerp wordt ondergebracht bij de exacte of positieve wetenschappen. We geven een paar voorbeelden uit de scripties van vorige jaren: 'Antibioticagebruik en resistentie', 'De wetlands in Kenia', 'Hoe beïnvloedt de omgeving ons erfelijk materiaal?', 'Onderzoek naar o-benen (genu varum) bij voetbalspelers', 'CO2-uitstoot in het internationaal luchtverkeer', maar evengoed onderwerpen uit de natuurkunde, de chemie, de sterrenkunde of de zuivere wiskunde.
  • het onderwerp is in een vlot, jargon-arm artikel gegoten dat voor een breed publiek leesbaar is.
  • Het artikel geeft goed de kern mee van het onderzoek en zet de studie in een breder perspectief.

Schrijf je nu in

 

Winnaars voorbije edities

Blader hieronder door de winnaars van de voorbije edities van de Eos-prijs.