DI 19 MAART (Brussel) - W[eet]enschap - Van autonoom rijden naar autonoom werken

Agenda

weetenschap

weetenschapMet “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengt het departement Economie, wetenschap en innovatie (EWI) maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar een breed publiek.

Deze keer zet Flanders Make hun visie uiteen over zelfrijdende voertuigen en de te verwachten evolutie.

Bij autonoom rijden denken we onmiddellijk aan Tesla’s en Google-cars uitgerust met artificiële intelligentie.

Echter niet alleen op de weg maar ook in de Vlaamse maakindustrie worden zelfrijdende voertuigen ingezet. Deze vervoeren dan geen mensen, maar goederen.

Ook voeren deze voertuigen vaak een taak uit (of ondersteunen ze personeel in taken) en daarmee draagt autonoom rijden én werken bij aan een efficiëntere Vlaamse industrie.

Ellen van Nunen en Marc Engels van Flanders Make lichten de trends en uitdagingen rondom autonoom rijden én werken in verschillende industriële toepassingen toe en presenteren het onderzoek van Flanders Make in dit domein.

Praktisch

Datum: dinsdag 19 maart, 12u30 – 13u20

Locatie: Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 80, Brussel

Bereikbaarheid: Het Herman Teirlinckgebouw is bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een pendeldienst tussen het Herman Teirlinckgebouw en het station Brussel-Noord. Kijk hier voor de aanbevolen route

De middagsessies zijn vrij toegankelijk, maar inschrijven via het inschrijfformulier onderaan de pagina wordt aanbevolen.

Programma

11u30: Vrije toegang - Lunch aangeboden

12u30: Verwelkoming

12u35: Presentatie door Marc Engels, COO, Flanders Make en Ellen van Nunen, Project Manager, Flanders Make

13u20: Einde

Inschrijven