Nieuws

Artikel

Doe mee aan onze wedstrijd en win een exemplaar van het prachtige "Ik heb een vraag"-boek, een overzichtsboek vol wetenschapsvragen van nieuwsgierigen van alle leeftijden beantwoord door wetenschappers met kennis ter zake

Oproep

Scriptie vzw zoekt een deeltijdse communicatiemedewerker (4/5e VTE). Ben / Ken jij de geknipte v/m voor de job?

Artikel

Benieuwd naar wat voor knappe eindwerken Vlaamse studenten zoal schrijven? Dat ontdek je in de driemaandelijkse Vlaamse ScriptieKrant! Scriptie vzw werkte zonet de studenteneditie af. Die moet de huidige lichting afstudeerders aan de hogescholen en universiteiten aansporen om straks ook met hun werk naar buiten te treden. Ontdek de krant hier.

Artikel

Waarom deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs? Dat laten we je graag vertellen door Tom De Cock, MNM-presentator en jurylid bij de vorige editie van de Vlaamse Scriptieprijs.

Scriptie

Digitale media maken zogezegd ongelukkig, zijn verslavender dan alcohol en sigaretten en ze worden bovendien gelinkt aan verhoogde maten van angst, depressie en slaaparmoede. Maar kloppen die onheilspellende berichten wel? In haar thesis zocht Helena Bruggeman, kersvers psychologe (UGent), naar verbanden tussen digitale media, sociale relaties en geluk bij kinderen van 9 tot en met 12 jaar. 

Agenda

Het Wetenschapscafé van de Universiteit Antwerpen brengt wetenschap tussen pot en pint. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis! Op 25 april staat het Wetenschapscafé in teken van empathie, solidariteit en vrijwilligerswerk.

Agenda

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt gediscussieerd. Op 24 april staat het Wetenschapscafé Gent in teken van stress

Scriptie

De aanslagen in Brussel in 2016 waren een crisissituatie van het hoogste niveau. De Brusselse ordediensten moesten niet alleen zo snel mogelijk, maar eveneens accuraat reageren en de burger informeren. Tessa Obbergen (KU Leuven) bekeek in haar scriptie hoe het crisiscentrum en de politiediensten daarbij sociale media efficiënt inzetten.

Scriptie

Pedofielen en pedoseksuelen worden gestigmatiseerd in de maatschappij. Wat velen echter vergeten, zijn de gevolgen die dit teweegbrengt bij hun (ex-)partners. Ex-student criminologie (UGent) Dominique Scappini ging voor haar thesis met partners van pedoseksuelen in gesprek.