Nieuws

Eos-gespreksavond: Extreem weer, het nieuwe normaal
Agenda

De klimaatverandering zadelt ons op met meer extreem weer. Volgens de prognoses worden zomers warmer, met meer hittegolven en droogte. Regenbuien worden intenser. Winters worden natter. Het risico op overstromingen neemt toe. Klimaatexperts geven een stand van zaken en beantwoorden je vragen tijdens een Eos Grijze Cellen op maandag 26 november 2018 in Leuven.

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

De longlist voor de Vlaamse Scriptieprijs 2018 is bekend. De jury selecteerde opnieuw een boeiende en diverse waaier aan onderwerpen: van geschiedenis tot architectuur, van Instagram tot de Antwerpse wateroverlast. Verbaas je over de verborgen krachten van de 'Captcha' en ontdek de link tussen een ijsvogel en een hogesnelheidstrein.

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Agoriaprijs 2018!
Artikel

De kanshebbers voor de Agoriaprijs zijn bekend! In een eerste fase selecteerde de Agoriajury 10 scripties uit een totaal van 72 inzendingen. De Agoriaprijs is een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, waarbij de inzendingen worden gescreend op technologische waarde, marktpotentieel en nieuwswaarde.

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Bachelorprijs 2018!
Artikel

De tien kanshebbers voor de Bachelorprijs 2018 zijn bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.

Uitreiking 100 Jaar Groote Oorlog
Agenda

Naast de Vlaamse Scriptieprijs reikt Scriptie vzw dit najaar ook de Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog uit. De 7 kanshebbers zijn bekend, de winnaar onthullen we tijdens de feestelijke uitreiking zaterdagnamiddag 24 november in Ieper.

Kanshebbers Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog bekend!
Artikel

De kanshebbers voor de tweede Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog zijn bekend. De jury selecteerde 7 scripties uit een totaal van 26 inzendingen. Met deze prijs gaan Scriptie vzw en het Departement Buitenlandse Zaken op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over WO I.

592 inzendingen voor Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

Vlaamse afstudeerders vonden dit jaar opnieuw vlot de weg naar de Vlaamse Scriptieprijs. We ontvingen immers maar liefst 592 inzendingen. Bekijk hier wat statistieken over de deelnemers.

Troep in het hoofd
Scriptie

Hoe steun je iemand met depressie? Als een familielid of vriend door een moeilijke periode gaat, is dit een logische, maar moeilijk te beantwoorden vraag. Marie Van Oost en Florian Cassier (VUB) zagen dat er nood was aan meer informatie en ontwikkelden een website. “Eerst wilden we pasklare antwoorden aanbieden. Maar na gesprekken met experten werd al snel duidelijk dat dit niet mogelijk is.”

Vlaamse ScriptieKrant september 2018
Artikel

De nieuwste editie van de ScriptieKrant staat opnieuw vol bijzonder boeiende scripties: wat denk je van mijnbouw op de maan of bijlerende computers? Pik je exemplaar op in je lokale bibliotheek of doorblader de krant digitaal!