Nieuws

Vlaamse ScriptieKrant: nieuwe editie!
Artikel

Lees alles over een hersteldienst voor gebroken vriendschappen, superhelden, een vat vol liefde en luidruchtige neuronen. Ook onderzoeken we hoe de cello uit piepschuim er vandaag uitziet, vier jaar na de Scriptieprijs-nominatie...

Klasse interviewt winnaars Klasseprijs 2018
Artikel

Hoe draag je zorg voor je stem? Klasse.be vroeg het aan logopedisten Barbara Dewit en Jente Verbesselt, de twee winnaressen van de Klasseprijs 2018: "Leerkrachten die hun stem te lang mismeesteren of het probleem ontkennen, brengen hun job in gevaar."

Haal alles uit je thesis
Artikel

Ben je nog volop bezig met je bachelor- of masterproef? Hang onze affiche met thesistips boven je bureau en we belóven dat alles goed komt...

Begrijp jij de dokter? Doe de test!
Scriptie

Een gespecialiseerde arts is vaak een wandelend woordenboek vol medische terminologie. Master in de meertalige communicatie Vincent Cochez (KU Leuven) onderzocht of ook mensen zónder medisch diploma deze termen voldoende begrijpen. Doe zelf de test!

Kleuters tegen verspilling
Artikel

Minder kopen. Meer delen, ruilen, herstellen... Hoewel veel volwassenen intussen overtuigd zijn van het belang van consuminderen, lukt het hen niet altijd om het in de praktijk te brengen. Kleuteronderwijzeressen Margot Denys en Sophie Catteuw (VIVES) mikten daarom op de allerjongsten. “De kinderen hielpen ons om de ouders te overtuigen.”

DO 21 MAART (Leuven) - Eos lezing - Als algoritmes beslissen
Agenda

Dat de robotica en kunstmatige intelligentie zich verder zullen ontwikkelen, staat vast. Maar welke kant gaat het op? Kom het op donderdag 21 maart van 20u tot 21.30u zelf vragen aan experts in artificiële intelligentie en ethiek tijdens de gespreksavond van Eos in STUK in Leuven.

DI 19 MAART (Brussel) - W[eet]enschap - Van autonoom rijden naar autonoom werken
Agenda

Met “W[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengt het departement EWI maandelijks het onderzoek van de onderzoekscentra naar een breed publiek. Deze keer zet Flanders Make hun visie uiteen over zelfrijdende voertuigen.

Masterproef Sarah Vanbesien in EOS-magazine
Artikel

De winnares van de EOS-prijs 2018 Sarah Vanbesien (UGent) won niet alleen een geldprijs, maar ook een artikel in EOS-magazine. Het resultaat, "Algoritme koppelt bloemetjes en bijtjes", ontdek je in de nieuwste editie van EOS-magazine.

Winnaars Klasseprijs 2018 op RingTV
Video

De regionale tv-zender RINGtv zette de winnaars van de Klasseprijs 2018 in de kijker met een reportage in hun nieuwsmagazine. Logopedisten Barbara Dewit en Jente Verbesselt (KU Leuven) ontwikkelden een app met adviezen rond stem en stemrisico’s bij studenten in de lerarenopleiding.