Nieuws

Shortlist Bachelorprijs
Artikel

Wie zal er met de prijs naar huis keren? Ontdek welke 5 werken onze jury wisten te overtuigen!

Eosprijs 2022
Artikel

Ontdek de 5 finalisten van de Eosprijs 2022 en stem zelf ook mee! De publieksstem telt voor een kwart mee in de totale beoordeling van de jury.

Strip door AI
Artikel

Striptekenaar Nix (KU Leuven) probeerde zichzelf overbodig te maken door een AI zijn tekenstijl aan te leren.

Persbericht

Van een ijskast die deel uitmaakt van een illegaal cybernetwerk, tot een smartphone die zelfverwonding bij jongvolwassenen kan verhelpen. De mtech+prijs bekroont sterke scripties gerelateerd aan technologie en innovatie. Ontdek de longlist hier!

Longlist Klasseprijs 2022
Persbericht

Ook de Klasseprijs heeft een longlist met 10 werken klaarstaan. Ook benieuwd welke onderwijsgerelateerde scripties in aanmerking komen voor de Klasseprijs 2022? Wacht niet langer en ontdek de artikels hier!

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2022
Persbericht

De tien genomineerden zijn bekend! Ontdek hier wie de jury uitkoos uit meer dan 350 ingezonden werken. Eén van deze tien longlisters zal op 20 december ook met de prijs naar huis mogen gaan.

Longlist Bachelorprijs
Persbericht

In 2022 stuurden meer dan 350 studenten hun scripties door. Daarvan maken 110 werken kans op de Bachelorprijs 2022. Ben je ook benieuwd wie er dit jaar op de longlist mag prijken? Ontdek hier de 10 kanshebbers!

Overzicht data deelnames Vlaamse Scriptieprijs 2022
Artikel

De Vlaamse Scriptieprijs ontving in 2022 meer dan 350 inzendingen van enthousiaste afgestudeerden. Benieuwd wie er dit jaar allemaal meedingt naar 2.500 EUR? We nemen de deelnames even onder de loep.

Scriptie

De smartphone heeft op enkele jaren tijd een centrale plaats veroverd in ons leven. Tegelijk zien we een toenemende eenzaamheid in onze samenleving. In haar thesisonderzoek zag Sarah Michiels (UGent) een verband tussen beide.