Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

De culturele praktijk van gayface in film: een interpretatief publieksonderzoek met Vlaamse holebi-jongeren

Anke Baert
Onderzoek naar de culturele praktijk van gayface in film door middel van interpretatief publieksonderzoek met Vlaamse holebi-jongeren.

De marketinganalyse van cruisereizen voor Millennials en de impact van COVID-19

Lauranne Coopmans
In dit onderzoek wordt aangetoond hoe de cruise industrie actueel inspeelt op de gemiddelde leeftijdsdaling van de cruisepassagier en zich richt op het jongerensegment. De interesse vanuit de cruisemaatschappijen voor deze doelgroep is een redelijk recent fenomeen en
vertaalt zich in het ontwikkelen van een aangepaste marketingstrategie. De actuele COVID-19
crisis versnelt het marketingvernieuwingsproces. De conclusie van de thesis luidt dat cruiserederijen zich moeten richten op de Millennials en moeten overwegen om influencermarketing toe te passen.

De wereld van k3: Een studie naar de educatieve rol van k3-liedjes aan de hand van een thematische analyse van de teksten en een kwalitatieve bevraging van stakeholders

Marjolein Van Den Noortgate
In deze scriptie wordt de rol van K3-liedjes in de non-formele educatie van kinderen onderzocht aan de hand van drie kwalitatieve methoden, namelijk een thematische analyse van de teksten, een bevraging van de tekstschrijver en zangeressen van K3 en een focusgroep met kinderen.

Design and implementation of a time-optimal controller for model race cars

Robin Verschueren
Mens vs. machine: racen met robotsVolgens een recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) sterven er op aarde jaarlijks 1,2 miljoen mensen in een verkeersongeluk. Deze ongevallen, aldus het rapport, zijn te wijten aan menselijke fouten of nalatigheid. De technologie kan ons hier een handje helpen. De laatste jaren zijn er verschillende autonome of semi-autonome systemen geïntroduceerd in onze personenwagens die de verkeersveiligheid verhogen.

Ontwerp en bouw van een onbemand vliegtuig voor autonoom pakkettransport met gecontroleerde transitie van verticaal opstijgen naar voorwaartse vlucht.

Cyriel Notteboom Menno Hochstenbach Menno Hochstenbach
Vlaamse drone levert pakjes sneller dan klassieke droneOnbemande vliegtuigjes of drones die een expres-bestelling afleveren in je achtertuin of instaan voor bloedtransport tussen ziekenhuizen. Er is nog een lange weg af te leggen op zowel wettelijk als technisch vlak voor drones volledig autonoom door de lucht zullen vliegen, maar de eerste steen is alvast gelegd. Grote bedrijven zoals Amazon en Google zijn al een tijd aan het experimenteren en ook de VertiKUL van de KU Leuven levert zijn bijdrage.Pakkettransport gaat steeds sneller.

Duurzaam toerisme en ecotoerisme bij Belgische touroperators

Geert Gelinne
52
 
Duurzaam toerisme en ecotoerisme bij Belgische touroperators      
Gelinne Geert
 
“Duurzaam toerisme en ecotoerisme bij Belgische touroperators” is de titel van de scriptie die werd ingediend tot het behalen van het diploma van gegradueerde in Toerisme, Beheer en Recreatie. Deze drie jaar durende opleiding werd gevolgd aan de Erasmushogeschool te Anderlecht. De auteur wil in dit eindwerk nagaan in welke mate de Belgische touroperators met begrippen als ‘duurzaam toerisme’ en ‘ecotoerisme’ begaan zijn.