Offsite SEO Puntentelling

Andere
2017
Guido
Marchal
De scriptie gaat over de puntentelling die door Google gehanteerd wordt bij alle inkomende links naar een (URL) Website
Meer lezen

Notice and Takedown: onderzoek naar de baanbrekende rol van Child Focus in de online bestrijding tegen Child Sexual Abuse Material in een nog klassiek strafrechtelijk denkkader.

Universiteit Gent
2017
Camille
De Brabant-Bibi
Het onderzoek naar nieuwe samenwerkingsvormen tussen een gespecialiseerde burgerlijke organisatie, met name Child Focus, en de gerechtelijke en politionele autoriteiten in de strijd tegen online beelden van kindermisbruik.
Meer lezen

Beyond the shock: electoral cycles in the UK House of Commons revisited

Vrije Universiteit Brussel
2017
Charlotte
Boon
Deze thesis onderzoekt de variabelen die invloed hebben op het houden van extra-parlementaire mandaten en de impact ervan op de legislatuur.
Meer lezen

A tunable orthosis for the suppression of involuntary tremor

KU Leuven
2017
Jeroen
Geentjens
Deze scriptie beschrijft de ontwikkeling van een orthese die in staat is om tremor te reduceren in de pols. De orthese is gebaseerd op een regelbare viskeuze demper zodanig dat tremor op verscheidene frequenties onderdrukt kan worden.
Meer lezen

Spanje en de euro

KU Leuven
2017
Nils
Haesaert
Deze thesis gaat na of het one-size-fits-all-beleid van de Europese Centrale Bank afgestemd was op de specifieke noden van de Spaanse economie tussen 1997 en 2016.
Meer lezen

Wie digitaal wil zijn, moet leiden

Vrije Universiteit Brussel
2017
Natasja
Van Buggenhout
Een kwalitatief gebruikersonderzoek naar de attitude en verwachtingen ten aanzien van de betekenis, karakteristieken, rol en noodzaak van leiderschap tijdens de digitale transformatie van organisaties in België. In het bijzonder is de studie een exploratie, beschrijving en profilering van digitaal leiderschap.
Meer lezen

English Loanwords in the Chinese Lexicon

Universiteit Gent
2017
Ruth
Vervaet
Het voorkomen van Engelse leenwoorden in Modern Chinees. Het eerste deel gaat in op het historisch voorkomen van leenwoorden in China en de sociaal-culturele redenen. het tweede deel van de scriptie handelt over de verschillende manieren die worden aangewend om Engelse woorden te vertalen in het Chinees.
Meer lezen

De kijk van de Vlaamse atleet op de Vlaamse sportmedia

KU Leuven
2017
Loes
Reynaert
De journalistiek en zeker de sportjournalistiek staan niet altijd hoog aangeschreven. Er is al heel wat kritiek geuit over de onprofessionaliteit en vervlogenheid van de stiel. De masterproef spitst zich toe op het karakter, de plus- en minpunten van de Vlaamse sportjournalistiek. Dit door de ogen van de mensen die het onderwerp vormen van die journalistiek: de Vlaamse atleten.
Meer lezen

CYBERPESTEN TUSSEN MINDERJARIGE LEERLINGEN IN HET SECUNDAIR ONDERWIJS. FENOMEENANALYSE, JURIDISCHE KWALIFICATIE EN DE PREVENTIEVE WERKING VAN MAATREGELEN OP HET NIVEAU VAN HET JEUGDPARKET. EEN CASESTUDIE BIJ HET PARKET HALLE-VILVOORDE

Vrije Universiteit Brussel
2017
David
Hublé
Een studie van vijftig dossiers over cyberpesten toont aan dat de online-verwensingen bijzonder ver gaan tot het bevel tot zelfdoding toe. Het federaal parket steunt onze vraag om dat laatste strafbaar te stellen. De jeugdparketten dienen meer in te zetten op herstelbemiddeling, het versturen van waarschuwingsbrieven en het uitnodigen van minderjarige daders om hen te herinneren aan de wetgeving die op hun gedrag van toepassing is.
Meer lezen

EFFECT OF SUB-TOXIC CONCENTRATIONS OF MEAT METABOLITES ON COLON CANCER CELL GROWTH AND OXIDATIVE STRESS

Universiteit Gent
2017
Elien
Alderweireldt
Rood en verwerkt vlees werden reeds gecorreleerd met colonkanker ontwikkeling, en we zijn op zoek naar goede methodes om deze complexe relatie te bestuderen. In mijn thesis werd een uniek model ontwikkeld op basis van darmcellen waarbij op latere stadia van colonkanker progressie, met name proliferatie, metastase en invasie, ingezoomd wordt. Bovendien is ook de lange termijn impact van de micro-omgeving van tumorcellen, zoals bepaald door rood/verwerkt vlees consumptie, grotendeels onbekend vandaag de dag, en het nieuwe model zou hier in de toekomst kunnen bijdragen tot nieuwe perspectieven.
Meer lezen