Assessment of the interaction between indigenous microbiota and Listeria monocytogenes on modified atmosphere packaged fresh-cut Romaine lettuce: a model system approach

Universiteit Gent
2022
Mathis
Vermeersch
Genomineerde shortlist Scriptieprijs
Een zakje vers versneden sla uit de supermarkt bevat gemiddeld zo’n één miljoen bacteriën per gram sla. Hoe geraak je dan van al deze bacteriën af vooraleer je de sla opeet? Simpelweg niet, onmogelijk zelfs… en meer nog, onnodig. In deze masterproef* werd namelijk onderzocht of de vele bacteriën op Romeinse sla, welke voornamelijk goede bacteriën zijn, een hindernis kunnen vormen voor de groei van uitzonderlijk aanwezige ziekmakende bacteriën zoals Listeria monocytogenes.
Meer lezen

Involvement of Kinases Sch9, Pkh1 and PKA in Start-up of Growth in S. cerevisiae

KU Leuven
2016
Ines
Cottignie
In deze masterthesis werd het mechanisme achter de start van celgroei bestudeerd in gist via fundamenteel biologisch onderzoek. Kinasen, een bepaald type eiwitten, lijken betrokken te zijn bij het linken van celgroei met de beschikbaarheid van voeding.
Meer lezen