Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

De microchip: kruipt hij letterlijk of figuurlijk onder de huid?

Dana Coppens
Een clusteranalyse van de acceptatie van Radio Frequency Identification Subcutaneous Microchips (RFID-SM) bij Vlaamse jongvolwassenen.

Are you a news junkie? Een exploratief onderzoek naar serendipitous mobiele nieuwsconsumptie in Vlaanderen.

Marie-Christine Omey
Are you a news junkie? Tegenwoordig worden we via zowel traditionele als digitale media constant overspoeld met nieuws en actuele gebeurtenissen. Beseffen we het wel nog wanneer we nieuwsfeiten lezen? Of botsen we met zijn allen steeds vaker toevallig op nieuwscontent? Wat zeker is, is dat de wereld de voorbije jaren steeds mobieler wordt. Smartphones en tablets zijn alomtegenwoordig. Ook de nieuwswereld gaat niet voorbij aan deze trend naar meer mobiliteit.

Cohesie van de EU-lidstaten in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor en na de EU-uitbreiding van 2004

Mattias Van doninck
In mijn masterproef heb ik bekeken of er een verschil is in de cohesie tussen de EU-lidstaten in de de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor en na de EU-uitbreiding van 2004.De perceptie is dat er sinds 2004 minder cohesie is en dat die afname vooral te wijten is aan de houding van de nieuwe lidstaten. Mijn masterproef is niet het eerste onderzoek rond dit thema. Eerdere onderzoeken gaven aan dat een EU-uitbreiding steeds gepaard gaat met een daling in cohesie. Het zou volgens voorspellingen een hele tijd duren voor de 10 nieuwe lidstaten zich aansluiten bij de EU-cohesie.

Het bouwblok en quality of life: een typologie van de Antwerpse leefomgeving op basis van een sliding neighbourhood-benadering

Kasper Cockx
DE KWALITEIT VAN JE LEVEN IN HET 21STE-EEUWSE GEGEVEN
Moet het nog gezegd worden dat de manier waarop de mens de laatste decennia met de Aarde omspringt kwalijke gevolgen heeft en dreigt te hebben voor de wereld waarin we leven?

De impact van corruptie op ontwikkeling

Gilles Van Couteren
De impact van corruptie op ontwikkeling

Siemens, China, Wolfowitz, Shell, Chirac, Halliburton, Charleroi, Berlusconi, Olmert, Oekraïne, Europese Commissie, Bangladesh, Regie der Gebouwen, Congo, Total, Rusland, Myanmar, … De recente berichtgeving rond mogelijke corruptieschandalen laat er geen twijfel over bestaan: corruptie is brandend actueel. Deze gepubliceerde zaken stellen echter een fractie voor van alle corruptie. De Wereldbank schat dat jaarlijks wereldwijd 1000 miljard aan steekpenningen wordt betaald.