In silico and in vitro estimation of the displacement of an implanted electrode in rat brain

KU Leuven
2021
Brecht
Lenaerts
  • Jeroen
    Samoey
De langdurige werking van hersenelektroden wordt gelimiteerd door de comptabiliteit tussen de elektrode en het hersenweefsel. Om de verplaatsing van een geïmplanteerde elektrode in rattenhersenen te voorspellen werd een computermodel ontwikkeld en nadien gevalideerd tijdens een experimentopstelling.
Meer lezen

Numerical modelling and optimization of air gap membrane distillation

KU Leuven
2019
Martijn
Bindels
  • Bart
    Medaer
Modellering van membraan destillatie om drinkwater te maken van zeewater waarbij gebruikt wordt gemaakt van hernieuwbare energie.
Meer lezen

Computational design of symmetrical protein scaffolds

KU Leuven
2017
Staf
Wouters
Deze thesis beschrijft het ontwerpen, opzuiveren en karakteriseren van nieuwe stabiele, symmetrische proteïnes die nu gemodificeerd kunnen worden voor integratie in verschillende applicaties gaande van bio-farmaceutica tot groene katalyse.
Meer lezen

Unravelling drought regulation of the wheat cultivar Hartog during grain filling

Universiteit Gent
2017
Sarah
Verbeke
In deze scriptie werd een ecofysiologisch tarwemodel gebouwd dat de waterbalans in de plant onder droge condities simuleert. Ter illustratie van de kracht van het model, werd een tarwe plant onderworpen aan droogtestress en vergeleken met een controle plant. De gesimuleerde variabelen werden vergeleken met het resultaat van een proteoom analyse om te zien of deze gegevens in de toekomst in het model geïntegreerd kunnen worden.
Meer lezen

Computational Investigation of the Structural Response of Bistable Scissor Structures

Vrije Universiteit Brussel
2017
Liesbeth
Arnouts
Bistabiele schaarstructuren zijn uitvouwbare structuren die in hun geopende toestand onmiddellijk krachten kunnen weerstaan. Aan deze interessante eigenschap hangt er echter een prijskaartje: het ontwerp van dergelijke structuren is enorm complex. Het ingewikkelde structurele gedrag tijdens het uitvouwen werd onderzocht door computermodellen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we het complexe gedrag van bistabiele schaarstructuren beter begrijpen, wat een vereiste is om praktische toepassingen te ontwerpen.
Meer lezen

Eindige-elementen-modellering van het trommelvlies en de columella in het vogelmiddenoor

Universiteit Antwerpen
2014
Pieter
Muyshondt
Computermodellering van het vogeloor in de zoektocht naar een nieuwe prothese voor menselijke gehoorbeentjesIn alle zoogdieren, ook in de mens, is het trommelvlies verbonden aan een keten van drie kleine beentjes: de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel. Deze drie beentjes bevinden zich in een holle ruimte, de middenoorcaviteit, en zorgen ervoor dat geluidstrillingen in de buitenlucht op een erg efficiënte manier worden omgezet naar geluidstrillingen in de vloeistof waarmee het slakkenhuis in het inwendige oor is opgevuld.
Meer lezen