The macroevolution of functional leaf traits in the genus Coffea: Understanding adaptive patterns across continental Africa and the West Indian Ocean Islands

KU Leuven
2023
Aiden
Hendrickx
In dit onderzoek wordt de evolutie van de bladeren van wilde koffiesoorten bestudeerd. Er wordt gekeken op welke manier bepaalde kenmerken geëvolueerd zijn, en of die kenmerken aan het klimaat gelinkt kunnen worden.
Meer lezen

Small-scale farmers' preferences for coffee certification: a choice experiment in Uganda

KU Leuven
2017
Veerle
Vermeyen
In de laatste jaren zijn we bewuster geworden in ons koopgedrag. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar eerlijke, gezonde en duurzame producten. Maar wat zijn de drijfveren van boeren in het zuiden om in te gaan op deze vraag? Is de belofte van een hogere prijs voldoende? Veerle Vermeyen, bio-ingenieur aan de KU Leuven, trok naar Oeganda om dit te onderzoeken bij kleine koffieboeren.
Meer lezen

Het opstellen van een strategisch marketingplan voor de mobiele koffiebar van koffiebranderij ROM.

UC Leuven-Limburg
2015
Valérie
Jacobs
En dan is er koffie.Het is geen geheim dat wij Belgen echte koffiedrinkers zijn. Met een gemiddelde dagelijkse koffieconsumptie van 0,98 kopjes per inwoner neemt ons land de dertiende plaats in op de wereldranglijst der koffiedrinkers. Veel Belgen hebben doorheen de dag nood aan een warme slok van het zwarte goud. Koffie heeft zich ontpopt tot een nieuwe subcultuur in onze maatschappij en steeds meer nieuwe koffietrends duiken op. Zo vormen er zich sinds enkele jaren lange rijen koffiefanaten voor kleine busjes die koffie aanbieden op allerlei uiteenlopende evenementen.
Meer lezen