Tips en tricks

Je scriptie vormt het orgelpunt van je studieloopbaan.

Het is het werkstuk waarin alle kennis en onderzoeksvaardigheden – vergaard en aangescherpt in een tijdspanne van enkele jaren – samenkomen. Het kritisch doornemen en accuraat synthetiseren van een hele hoop informatie; zelf gegevens verzamelen, verwerken en interpreteren; daar helder over rapporteren en de juiste conclusies uit trekken.

Een scriptie schrijven is ook én vooral hard werken. Het is een proces van plannen, nadenken, schrijven, nog eens nadenken, nachtjes doorwerken, uitstellen, herschrijven, – bij momenten – wanhopen maar uiteindelijk volharden.

Om je te helpen om die grootse uitdaging het hoofd te bieden, verzamelden wij heel wat tips en tricks.
Veel succes!

Aan een scriptie beginnen

Start to write


Je begint dit jaar met je scriptie, maar je bent koortsachtig op zoek naar een onderwerp en/of weet niet waar te beginnen? Wij zetten je op weg!

Lees verder

Een scriptie schrijven

Een thesis schrijven


Je bent volop bezig met het schrijven van je scriptie. Hier vind je allerlei info over juiste spelling, het voorkomen van plagiaat, het schrijven van een abstract, …
Lees verder

Een scriptie verdedigen

Je scriptie verdedigen

Je scriptie is klaar, maar moet nog worden verdedigd. Hier vind je tips om je mondelinge scriptieverdediging te overleven.

Lees verder

Je scriptie verzilveren

Scriptie verzilveren


Je scriptie, het product van liters bloed, zweet en tranen, is klaar! Je gaat dat werk nu toch geen stof laten vergaren in een muffe kast? Ontdek hier hoe je jouw scriptie kan verzilveren. 

Lees verder