Bachelorprijs

Professionele bachelors dingen binnen de Vlaamse Scriptieprijs mee naar alle prijzen, d.w.z. zowel de Vlaamse Scriptieprijs (hoofdprijs), Klasseprijs, Eosprijs als de Agoriaprijs (deelprijzen). Sinds 2016 richt Scriptie vzw specifiek voor deelnemende professionele bachelors ook een extra prijs, de Bachelorprijs t.w.v. 1.500 euro, in . Die Bachelorprijs, een initiatief van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters, wil de bachelorproef bekronen die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid -dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs- ook het beste blijk geeft van een innoverend karakter en een hoge toepasbaarheid in de praktijk.

De deadline voor de inzendingen was 30 september 2018. Inschrijven voor de Bachelorprijs gaat automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs.

Longlist 2018

Criteria 

  • Nieuwswaarde (relevantie, originaliteit, actualiteitswaarde, ...)
  • Journalistieke bruikbaarheid (schrijf- en taalvaardigheid, schrijfstijl, opbouw, ...)
  • Innoverend karakter (in onderwerp en/of aanpak) 
  • Inzetbaarheid in het werkveld

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Vlaamse hogescholen en experten uit diverse sectoren uit het werkveld (onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven, ...).

Inschrijven doe je hier


De Bachelorprijs kwam mede tot stand onder impuls van de wetenschapscommunicatoren van de verschillende Vlaamse hogescholen.