De Vlaamse Scriptieprijs 2018

Zondag 30 september om middernacht werden de inschrijvingen definitief afgesloten. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek! 

(inschrijvingen afgesloten)

 

Waarom deelnemen?

  • De Vlaamse Scriptieprijs promoot jouw scriptie bij de pers, media en uitgeverijen.
  • We publiceren jouw werk bovendien in onze Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor je beginnende carrière!
  • Je maakt ook kans op mooie geldprijzen: de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs wint 2.500 euro, de vier overige genomineerden ontvangen 250 euro.

Wie kan deelnemen?

  • Elke afstudeerder die tussen 2 oktober 2017 en 30 september 2018 succesvol een (professionele) bachelorproef of een masterproef afwerkte aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. Info over de toelatingsvoorwaarden vind je in ons reglement
  • Scriptie? Thesis, masterproef, professionele bachelorproef, eindwerk, ... In groep of alleen? Anderstalig werk? Allemaal welkom!

 

Hoe deelnemen?

  • Giet de bevindingen van je eindwerk in een vlot leesbaar Nederlandstalig journalistiek artikel van max. 1.000 woorden (voor tips klik hier).
  • Smuk dit eventueel op met foto's, grafiekjes of andere illustraties. Upload je artikel samen met je scriptie via de site. Inschrijven kan tot en met zondag 30 september 2018.
    Klik hier voor meer info over de werkwijze en timing

Deelprijzen

Naast de Vlaamse Scriptieprijs reikt Scriptie vzw i.s.m. partners vier deelprijzen uit. Wie deelneemt aan de Vlaamse Scriptieprijs maakt zo mogelijk kans op een (drie)dubbele overwinning!

EOS-prijs

Schreef je een sterke scriptie in een exact-wetenschappelijke richting? Dan is de Eos-prijs iets voor jou! Maak zo kans op een geldsom van 1.000 euro, een artikel over jouw scriptie in het populairwetenschappelijke maandblad Eos en twee Eos-abonnementen!

Lees meer

 

Agoriaprijs

Geeft jouw scriptie blijk van knap creatief technologisch onderzoek? Neem dan deel aan de Agoriaprijs van Agoria Vlaanderen, de federatie van de technologische industrie. De inzet is een 3D-printer t.w.v. van zo'n 1.500 euro

Lees meer

Klasseprijs

Met een scriptie over onderwijs ding je mee naar de Klasseprijs. Klasse, het communicatieplatform voor onderwijs in Vlaanderen, bekroont de sterkste onderwijsscriptie met een reischeque t.w.v. 1.000 euro en redactionele aandacht via de Klasse-kanalen. 

Lees meer

Bachelorprijs

Professionele bachelors kunnen meedingen naar alle prijzen, maar maken bovendien kans op de Bachelorpijs t.w.v. 1500 euro. Hiermee gaan we op zoek naar de strafste bachelorproef in het deelnemersveld van de Vlaamse Scriptieprijs.

Lees meer

Jurering

De inzendingen voor de Vlaamse Scriptieprijs worden beoordeeld op nieuwswaarde, journalistieke bruikbaarheid en wetenschappelijke kwaliteit

De samenstelling van de tienkoppige jury is geheim. De namen worden pas samen met de shortlist eind november vrijgegeven. Wel staat vast dat in de jury uit academici, journalisten en uitgevers zetelen. De slideshow rechts geeft weer wie de voorbije jaren in de jury zetelde. 

De deelprijzen werken met eigen, afzonderlijke jury's.

Historiek juryleden


Historiek winnaars van de Vlaamse Scriptieprijs