Eosprijs


 

EosprijsEr zit best wel wat spanning in het proces. Als je dan op het podium staat tussen alle genomineerden en je hoort jezelf als winnaar beschreven worden... Dan wordt alle spanning vervangen door een knal van endorfines. Het is zeker aan te raden om mee te doen aan de Scriptieprijs!

 

Timon Vankeirsbilck - mede-winnaar Eosprijs 2019 voor exact-wetenschappelijk onderzoek
 

 

Logo eos

De redactie van het wetenschapsmagazine Eos deelt de mening van de Vlaamse Scriptieprijs: te weinig onderzoek uit de harde wetenschappen vindt de weg naar het brede publiek. Daarom bekroont Eos de beste inzending uit de exacte wetenschappen of bèta-wetenschappen met een extra scriptieprijs ter waarde van 1.000 euro.

Heb jij net een scriptie geschreven in de exacte wetenschappen? Doe mee en maak kans op de dubbele jackpot: de Vlaamse Scriptieprijs én de Eosprijs.
 

Wat kan je winnen?

De winnaar van de Eosprijs ontvangt:

  • geldprijs t.w.v. 1.000 euro
  • winnaar en promotor ontvangen elk een Eos-abonnement
  • redactionele aandacht in het maandblad

Iedere deelnemer krijgt bovendien een eigen pagina in de Vlaamse Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor de toekomstige carrière.
 

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven voor de Eosprijs gebeurt automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs. Ook het reglement en inschrijvingsformulier zijn hetzelfde. 
 

Jury

De jury van de Eosprijs bestaat uit redacteurs van het maandblad.
 

Criteria

  • het onderwerp wordt ondergebracht bij de exacte of positieve wetenschappen. We geven een paar voorbeelden uit de scripties van vorige jaren: 'Antibioticagebruik en resistentie', 'De wetlands in Kenia', 'Hoe beïnvloedt de omgeving ons erfelijk materiaal?', 'Onderzoek naar o-benen (genu varum) bij voetbalspelers', 'CO2-uitstoot in het internationaal luchtverkeer', maar evengoed onderwerpen uit de natuurkunde, de chemie, de sterrenkunde of de zuivere wiskunde.
  • het onderwerp is in een vlot, jargon-arm artikel gegoten dat voor een breed publiek leesbaar is.
  • Het artikel geeft goed de kern mee van het onderzoek en zet de studie in een breder perspectief.

 

Schrijf je in

 

 

Tijdlijn winnaars voorbije edities

Blader hieronder door de winnaars van de voorbije edities van de Eosprijs.