Winnaars Vlaamse Scriptieprijzen 2021

Kamiel Debeuckelaere wint Vlaamse Scriptieprijs 2021
Persbericht

Bioloog Kamiel Debeuckelaere (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef een draadloze robotbloem voor bijenonderzoek. Met dit werk wint hij nu de Vlaamse Scriptieprijs 2021, goed voor 2.500 euro en een trofee in de vorm van gouden hersenen.

Angela Janssen wint Bachelorprijs 2021
Persbericht

Tot 70% van de kunstmatig beademde COVID patiënten ligt op de buik. Wanneer deze patiënten gereanimeerd worden, verliezen dokters kostbare tijd, aangezien ze deze patiënten eerst moeten omdraaien. Is dat wel nodig? Spoedverpleegkundige Angela Janssen (PXL Hogeschool) wint met haar scriptie de Bachelorprijs 2021.

Dries Mariën wint de Klasseprijs 2021
Persbericht

Dries Mariën (UGent) is de winnaar van de Klasseprijs 2021 voor onderwijsscripties. Voor zijn masterproef onderzocht hij de begeleiding van startende leraren. Uit zijn onderzoek komen een aantal belangrijke pijnpunten naar voren, zoals het ontbreken van begeleiding op de klasvoer zelf.

Judith Haenen en Anneleen Bollé winnen mtech+prijs 2021
Persbericht

Wat is het interessantst vanuit milieuoogpunt: renoveren of heropbouwen? Dat onderzochten ingenieur-architecten Judith Haenen en Anneleen Bollé in hun masterproef. Daarmee winnen ze nu de eerste mtech+prijs, de deelprijs voor beste technologische inzending van de Vlaamse Scriptieprijs, goed voor 1500 euro.

Carl-Victor Deweer wint Eosprijs 2021
Persbericht

De Eosprijs 2021 gaat naar Carl-Victor Deweer (UGent) met zijn scriptie over het kweken van vliegenlarven op kippenmest. Op die manier wil deze dierenarts bijdragen tot het verduurzamen van de veeteelt.  

Video's genomineerden Vlaamse Scriptieprijs 2021

Dit waren de Vlaamse Scriptieprijzen 2021

De uitreiking is intussen afgelopen, proficiat aan alle winnaars! U kan de volledige livestream herbekijken via Facebook en YouTube.

Alle info & programma Kijk via Facebook Kijk via YouTube

 

 

corda

Vlaamse Scriptieprijzen 2021: dit zijn de shortlists en de finalisten:

Shortlist Vlaamse Scriptieprijs 2021
Persbericht

... en dit zijn ze: de vijf genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2021.  De jury koos volgende kanshebbers uit de 405 inzendingen. Ontdek mee de winnaar op dinsdagavond 21 december (livestream).

Shortlist Klasseprijs 2021
Persbericht

Ook scripties over onderwijs krijgen bij de Vlaamse Scriptieprijs extra aandacht. Deze vijf finalisten maken nog kans op de Klasseprijs 2021!

Shortlist Bachelorprijs 2021
Persbericht

De nominaties voor de Bachelorprijs 2021 zijn uitgedeeld. De jury selecteerde vijf werken. Wie van de vijf genomineerden de prijs en bijhorende geldsom van 1.500 euro in de wacht sleept, wordt onthuld op 21 december tijdens de plechtige uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs (livestream).

Stem nu voor de mtech+prijs 2021
Persbericht

Hoe kunnen we energie opslaan in de zomer, om deze te gebruiken in de winter? Hoe vermijden we vervorming van tandwielen in een racewagen? Renoveren of herbouwen: wat is het beste voor het milieu? Dit zijn de 3 finalisten van de mtech+prijs 2021. Stem nu voor jouw favoriet!

Dit zijn de finalisten van de Eosprijs 2021
Persbericht

Dit zijn de finalisten van de Eosprijs 2021... ontdek nu de vijf kanshebbers!

Vlaamse Scriptieprijzen 2021: dit zijn de longlists!

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2021
Persbericht

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden. Deze boeiende kanshebbers veroverden een plaatsje op de longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2021!

Dit zijn de tien kanshebbers voor de eerste mtech+prijs
Persbericht

Wie gaat er binnenkort naar huis met de mtech+prijs voor creatief-technologische scripties? Ontdek hier de tien sterke kanshebbers!

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Bachelorprijs 2021
Persbericht

De longlist voor de Bachelorprijs 2021 is bekend. De Bachelorprijs is een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs en bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.  

Dit zijn de kanshebbers voor de Klasseprijs 2021
Persbericht

De longlist voor de Klasseprijs 2021 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont de sterkste inzending gerelateerd aan onderwijs. Ontdek ze alle tien!

Dit zijn de finalisten van de Eosprijs 2021
Persbericht

Dit zijn de finalisten van de Eosprijs 2021... ontdek nu de vijf kanshebbers!

Scriptieprijsinzendingen in de pers

Vlaamse ScriptieKrant herfsteditie
Artikel

Blader🍂 door de nieuwe herfsteditie. Met onder meer: een diagnose voor donkere gedachten - het oudste beroep in de wereld - renoveren of slopen - converseren met je hond ...

Wanneer undercoverjournalisten zelf de grenzen overschrijden
Artikel

Hoe ver gaan undercoverjournalisten om door te dringen tot de rauwe werkelijkheid? “Maar liefst acht van de negen bevraagde journalisten gaven toe de wet te hebben overschreden.” // Dit artikel verscheen ook in Metro

Leer converseren met je hond
Artikel

Het is de ultieme droom van vele hondenbaasjes... maar kan het ook echt? Manou Smits (Odisee hogeschool) onderzocht het in haar bachelorproef. // Dit artikel verscheen ook in Metro

Leen Bokken in Interne Keuken op Radio 1
Interview

"Hoe zat het met de meisjes van plezier in het Oude Egypte? Kozen zij zelf voor die weg in hun leven, of werden ze daartoe gedwongen?" Historica Leen Bokken (KU Leuven) onderzocht het in haar masterproef en vertelt er dit weekend over in Interne Keuken op Radio 1. Luistertip!

Vlaamse ScriptieKrant zomereditie 2021
Artikel

Reizen zonder coronapaspoort? Het kan... in de nieuwe zomereditie van de Vlaamse ScriptieKrant. De Vlaamse ScriptieKrant zit in een nieuw, digitaal kleedje en barst opnieuw van de boeiende onderzoeken.