De Vlaamse Scriptieprijs 2023

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Studeer je af in 2023? Dien je scriptie in en maak zo kans op persaandacht én prijzen tot 2.500 euro! 

Lees meer over de wedstrijd


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

influencer
Scriptie

Bedrijven zetten massaal knappe modellen en influencers in om ons zoveel mogelijk te verkopen. Maar is fysieke aantrekkelijkheid nu wel echt de sleutel tot verkoopsucces?

Sla
Scriptie

Een zakje vers versneden sla uit de supermarkt bevat gemiddeld zo’n één miljoen bacteriën per gram sla. Loopt het water je ook al in de mond? Hoewel bacteriën onhygiënisch klinken, blijkt de grote meerderheid van bacteriën op sla ‘goede’ bacteriën te zijn.

Persbericht

De Vlaamse Scriptieprijs 2022 gaat naar Hellen Tielemans, die een app bedacht voor betere communicatie tussen ambulances en het ziekenhuis.

Persbericht

“Verdroging aanpakken? Vraag het aan leerlingen!” Met dat concept won bio-ingenieur Noah Fuhrmann (UGent) de Klasseprijs 2022.

Persbericht

Met hun onderzoek naar een snellere en goedkopere manier voor het nakijken van de plaatsing van een maagsonde op de intensieve zorgen, konden zij de jury voor zich winnen.