De Vlaamse Scriptieprijs 2020
 

Ben je pas afgestudeerd en schreef je net een sterke thesis? Laat het resultaat van je harde werk niet zomaar in een digitaal archief wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot 2.500 euro en heel wat persaandacht voor je werk.

De Vlaamse Scriptieprijs staat open voor alle richtingen en alle opleidingen.

Inschrijven kan t.e.m. zondag 4 oktober.

 

Meer info

In de pers

Moira De Graef in Interne Keuken
Interview

Trouwe Radio 1-luisteraars hebben het waarschijnlijk al opgemerkt: sinologe Moira De Graef (KU Leuven) mocht vandaag aanschuiven aan de tafel van Interne Keuken. Aan die tafel vertelde ze over het leven en literaire ambities van China's drijvende bevolking.

Enzybiotica masterproef
Artikel

Wat als virussen ons kunnen helpen in onze strijd tegen antibiotica-resistentie? Bio-ingenieur Steff Taelman (UGent) werkte via zijn masterproef mee aan het onderzoek naar enzybiotica en sloot zo vriendschap met de vijand. // Dit artikel verscheen op de website van Eos.

“Doorlichtingsverslagen worden amper gelezen door ouders”
Artikel

Hoe komt het dan dat zo weinig ouders de weg vinden naar doorlichtingsverslagen wanneer ze een school kiezen voor hun kind? Charlotte Aerts en Joeri Berloo (UAntwerpen) onderzochten het in hun masterproef. // Dit artikel verscheen in Metro

Ruud Vormer, middenvelder bij Club Brugge. Shirtsponsor Unibet scoort goed bij de fans  (foto Belga)
Artikel

Beleggen bij Belfius of BNP Paribas? Boren met een Metabo of een Makita? Supporters van Club Brugge zouden geen seconde mogen twijfelen. Maar klopt dat wel in de praktijk? Laten supporters zich zo makkelijk verleiden door de sponsors van hun favoriete ploeg? Een masterproef van Vic Berends (VUB). // Dit artikel verscheen in Metro.

Een flitsend museumbezoek
Artikel

Laat de gewone ledlampen in de kamer, razendsnel aan-en-uit flikkeren en je krijgt lifi, volgens sommigen de toekomst van draadloze connectie én een alternatief voor het onveilige en energieverslindende wifi. Ingenieur Lennert Vanmunster (KU Leuven) onderzocht de toepassing van deze technologie voor audiotours in musea. // Dit artikel verscheen in Metro.

Zit er nieuws in een scriptie? Wij geloven van wel. Daarom promoot de Vlaamse Scriptieprijs sterke masterproeven en professionele bachelorproeven actief bij de pers. Je werk wordt bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd, een mooi visitekaartje voor je verdere carrière. Verdient jouw thesis ook meer aandacht? Inschrijven kan nog tot en met 4 oktober.

Meer in de pers Wedstrijd