Vlaamse Scriptieprijs

 

De inschrijvingen voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019 zijn intussen afgelopen! Bedankt voor alle inzendingen. Volg ons en blijf op de hoogte van het verdere wedstrijdverloop.

 

Studeer je dit academiejaar af? Heb je net een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot 2.500 euro én heel wat persaandacht voor je werk.

 

 

 

Sharenting
Artikel

Uw leven staat online. Tenminste, dat is wat vandaag het geval is bij de meeste kinderen. Ouders zijn vaak de schuldigen die in de plaats van hun kinderen beslissen hoe hun digitale identiteit er zal uitzien. Mag dat wel? Jurist Simon Verschaeve (UGent) onderzocht het in zijn masterproef.

Hoe Siri leert praten
Artikel

Bommelding, verspringen, gynaecologie, december… Informaticastudent Robrecht Meersman (UGent) ging in zijn masterproef op zoek naar de beste methode om de uitspraak van een woord te bepalen, met als einddoel: een stem ontwikkelen die onmogelijk te onderscheiden valt van de menselijke stem.

Raven Onzea (Hogeschool PXL) bestudeerde voor zijn bachelorproef twee ontbindende reekadavers.
Artikel

Raven Onzea (Hogeschool PXL) bestudeerde voor zijn bachelorproef twee ontbindende reekadavers. Hij voert nu een opvallend pleidooi voor meer dode dieren in de natuur. “De impact van zo’n kadaver op zijn omgeving is verbazingwekkend." Dit artikel verscheen ook op de website van EOS-magazine.

Vlaamse ScriptieKrant: de herfsteditie!
Artikel

De Vlaamse ScriptieKrant rolde net van de persen... Ontdek de herfsteditie, vol sterke eindwerken en opmerkelijke gespreksonderwerpen.

Annelien Coppieters
Artikel

Oud-winnares Annelien Coppieters ging vorig jaar met de hoofdprijs naar huis. Ze vertelt over de prijsuitreiking en over haar leven ná de Scriptieprijs: "Nooit gedacht dat ik met een werk als dat van mij, een kans zou maken."