Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

Bijna afgestudeerd en een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk. Inschrijven kan t.e.m. zondag 30 september. 

Scriptie

‘Warmer en minder wind aan de kust.’ Klinkt als een weerbericht van een zomerdag, maar het is helaas de trend van het Belgische kustklimaat tussen 1950 en nu. Wiskundige Elke Debrie (UGent) dook in onontgonnen statistieken van de weerstations van Koksijde en Oostende en maakt zich zorgen: “De temperatuur stijgt aan 2°C per eeuw.” 

Artikel

Waarom deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs? Dat laten we je graag vertellen door Tom De Cock, MNM-presentator en jurylid bij de vorige editie van de Vlaamse Scriptieprijs.

Artikel

De nieuwste ScriptieKrant rolde net van de persen. Pik je exemplaar op in je lokale bibliotheek of doorblader de krant hier digitaal!

Scriptie

Een vrouw als burgemeester is nog altijd de grote uitzondering. Meer nog: eens ze de sjerp bemachtigen, blijkt er minder plaats voor vrouwen in het schepencollege. Dat blijkt uit de scriptie van Sebastian Dewailly (VUB). Maar waarom gaat de emancipatie in de gemeentepolitiek zo traag?

Scriptie

In de echte wereld staan de verhoudingen tussen mannen en vrouwen onder hoogspanning. Zou het kunnen dat de weerslag daarvan te merken is in datingshows? Blind Getrouwd en Vind je lief, de recentste uit het genre, breken alvast met een aantal hardnekkige clichés, zo blijkt uit een analyse van Anke Lion (UGent).