Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

Bijna afgestudeerd en een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk. Inschrijven kan t.e.m. zondag 30 september. 

BV scripties
Artikel

Een scriptie schrijven is niet eenvoudig. Om de studenten in hun gevecht tegen de deadline een hart onder de riem te steken, doken wij in de archieven om uit te zoeken welke BV's ook ooit in hun schoenen stonden. Van pornografie, verschrikkelijke schimmels tot complottheorieën: wie schreef wat?

Scriptie

Kankerpatiënten kunnen nu ook thuis een deel van de chemokuur krijgen. Ze worden dan opgevolgd door een thuisverpleegkundige. Maar er worden nog te veel fouten gemaakt. Jolien Cloes, Sofie Kinders en Yvonne Offermans (PXL Hogeschool) zochten naar een oplossing.

wedstrijd "Ik heb een vraag"
Artikel

In het boek "Ik heb een vraag" bundelt Bart Coenen meer dan 200 wetenschapsvragen, voorzien van prachtige illustraties van Stephanie Dehennin. Wie deelnam aan onze wedstrijd in de Scriptiekrant van juni 2018, maakte kans op 1 van onze 10 exemplaren. Ben jij één van onze winnaars? Check het hier!

Scriptie

Wie zijn partner verliest, voelt de aarde onder zijn voeten wegschuiven. Toch moet je je langzaamaan weer voorbereiden op een nieuwe toekomst. Maar hoe ziet die eruit? Seksuoloog Stefan Rolf (KU Leuven) peilde naar de ervaring van mensen die hun partner verloren aan kanker en schuwde daarbij geen enkel taboe.

Scriptie

In de echte wereld staan de verhoudingen tussen mannen en vrouwen onder hoogspanning. Zou het kunnen dat de weerslag daarvan te merken is in datingshows? Blind Getrouwd en Vind je lief, de recentste uit het genre, breken alvast met een aantal hardnekkige clichés, zo blijkt uit een analyse van Anke Lion (UGent).