Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

De longlist voor de Vlaamse Scriptieprijs 2018 is bekend. De jury selecteerde opnieuw een boeiende en diverse waaier aan onderwerpen: van geschiedenis tot architectuur, van Instagram tot de Antwerpse wateroverlast. Verbaas je over de verborgen krachten van de 'Captcha' en ontdek de link tussen een ijsvogel en een hogesnelheidstrein.

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Bachelorprijs 2018!
Artikel

De tien kanshebbers voor de Bachelorprijs 2018 zijn bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Agoriaprijs 2018!
Artikel

De kanshebbers voor de Agoriaprijs zijn bekend! In een eerste fase selecteerde de Agoriajury 10 scripties uit een totaal van 72 inzendingen. De Agoriaprijs is een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, waarbij de inzendingen worden gescreend op technologische waarde, marktpotentieel en nieuwswaarde.

Kanshebbers Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog bekend!
Artikel

De kanshebbers voor de tweede Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog zijn bekend. De jury selecteerde 7 scripties uit een totaal van 26 inzendingen. Met deze prijs gaan Scriptie vzw en het Departement Buitenlandse Zaken op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over WO I.

592 inzendingen voor Vlaamse Scriptieprijs 2018
Artikel

Vlaamse afstudeerders vonden dit jaar opnieuw vlot de weg naar de Vlaamse Scriptieprijs. We ontvingen immers maar liefst 592 inzendingen. Bekijk hier wat statistieken over de deelnemers.