De Vlaamse Scriptieprijs 2024


Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en heel wat cafeïne om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Wil jij ook kans maken om 2.500 euro én persaandacht te winnen voor je harde werk? Doe dan mee aan de Vlaamse Scriptieprijs 2024!

Meer info over de wedstrijd

Nieuws

Nicolas De Wispelaere
Persbericht

Architect Nicolas De Wispelaere (UGent) droomde voor zijn masterproef van meer zwemwater voor Brussel. Zijn scriptie leverde hem de Vlaamse Scriptieprijs op, goed voor 2.500 euro. 

Sarah Vanden Bremt
Persbericht

Vroedvrouw Sarah Vanden Bremt (Erasmushogeschool Brussel) onderzocht voor haar bachelorproef of het intact laten van de navelstreng voordelen biedt bij het reanimeren van pasgeboren baby’s. Ze wint met haar onderzoek de Bachelorprijs 2023.

Warre Clarys
Persbericht

Warre Clarys (UAntwerpen) wint ook de mtech+prijs met zijn scriptie en haalt zelfs de publieksprijs binnen!

Warre Clarys
Persbericht

De jury van wetenschapsmagazine Eos bekroont Warre Clarys (UAntwerpen) met de Eosprijs 2023. Hij ontwikkelde een digitaal huidmodel dat de warmteverdeling van de huid en tumoren nabootst.

Lara Roosens
Persbericht

Lara Roosens (KU Leuven) ontwierp daarom een competentiedashboard dat leraren kan helpen met data-interpretatie. Haar werk leverde haar de Klasseprijs 2023 op.

Pers voorbeeld

 

 


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht