Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en heel wat cafeïne om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Studeer je af in 2023? Breng je scriptie naar het volgende level en doe mee met de Vlaamse Scriptieprijs! 🕹️ Zo maak je kans op persaandacht én prijzen tot 2.500 euro! 

Lees meer over de wedstrijd

Van scriptie... naar nieuwsartikel

5 schrijftips voor je artikel
Oproep

Hoe ziet een nieuwsartikel eruit? En hoe geef je jouw scriptie het best vorm als artikel als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Met deze tips helpen we je verder!

Do & Don'ts voor het schrijven van je artikel
Oproep

Waar moet je op letten bij het schrijven van een artikel over jou scriptie? Hier sommen we alvast een paar Do's & Don'ts op zodat je je goed kan voorbereiden op de volgende stap!

Pers voorbeeld

 

 


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

Waarom meedoen?
Interview

Waarom deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs? Wie kan die vraag beter beantwoorden dan Thibaut Duthois? Hij nam niet één, maar twee keer deel aan de wedstrijd én viel twee keer in de prijzen.

Hellen aan het woord
Interview

Wie wint de Vlaamse Scriptieprijs 2022? Die vraag stond centraal in onze “Wie-is-het?” campagne in 2022. Het antwoord: Hellen Tielemans (Thomas More Hogeschool). Zij won de hoofdprijs met haar bachelorproef en genoot van heel wat persaandacht.

Suriname op de fiets
Artikel

In een land waar fietsen erg onveilig is, proberen twee studentes (UAntwerpen) mensen weer warm te maken voor de fiets. "Geen gemakkelijke taak, maar Paramaribo heeft veel potentieel als fietsstad," adlus Marlies Struyf en Sam Rymenants.

Katten vrienden
Artikel

Zijn je twee katten vrienden of vijanden? Morgane Van Belle (UGent) tracht via video-observaties het mysterie te doorprikken: “Inzicht krijgen in het gedrag van je kat is voor zowel jou als voor je kat belangrijk.”

Ine Jacobs
Artikel

De killivis kan afgestorven zenuwcellen weer laten aangroeien. Handig als je gezonder ouder wil worden! Biologe Ine Jacobs (KU Leuven) bracht de locatie van de stamcellen die daarvoor zorgen in de killivis beter in kaart.