Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

Bijna afgestudeerd en een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk. Inschrijven kan t.e.m. zondag 30 september. 

Artikel

Waarom deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs? Dat laten we je graag vertellen door Tom De Cock, MNM-presentator en jurylid bij de vorige editie van de Vlaamse Scriptieprijs.

Artikel

De nieuwste ScriptieKrant rolde net van de persen. Pik je exemplaar op in je lokale bibliotheek of doorblader de krant hier digitaal!

Scriptie

In de echte wereld staan de verhoudingen tussen mannen en vrouwen onder hoogspanning. Zou het kunnen dat de weerslag daarvan te merken is in datingshows? Blind Getrouwd en Vind je lief, de recentste uit het genre, breken alvast met een aantal hardnekkige clichés, zo blijkt uit een analyse van Anke Lion (UGent).

Scriptie

Een vrouw als burgemeester is nog altijd de grote uitzondering. Meer nog: eens ze de sjerp bemachtigen, blijkt er minder plaats voor vrouwen in het schepencollege. Dat blijkt uit de scriptie van Sebastian Dewailly (VUB). Maar waarom gaat de emancipatie in de gemeentepolitiek zo traag?

Scriptie

Wie zijn partner verliest, voelt de aarde onder zijn voeten wegschuiven. Toch moet je je langzaamaan weer voorbereiden op een nieuwe toekomst. Maar hoe ziet die eruit? Seksuoloog Stefan Rolf (KU Leuven) peilde naar de ervaring van mensen die hun partner verloren aan kanker en schuwde daarbij geen enkel taboe.