De Vlaamse Scriptieprijs 2023

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Studeer je af in 2023? Dien je scriptie in en maak zo kans op persaandacht én prijzen tot 2.500 euro! 

Lees meer over de wedstrijd

Vlaamse Scriptieprijs 2023

 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

Stuur jouw tip en win!
Artikel

Ben jij momenteel een scriptie aan het schrijven? Dan kan je waarschijnlijk wel goeie tips gebruiken. Of misschien heb je er gewoon zelf? Stuur jouw thesistip en maak kans op mooie prijzen!

Nuchterheidsbeleid
Scriptie

De standaard nuchterheidsperiode is te lang. Dat concludeerde An-Sofie Iser (UCLL) in haar scriptie. Nochtans behouden ziekenhuizen die richtlijn wel. Waarom? Dat zocht ze even uit.

Thibaut Duthois leest interactief voor
Scriptie

Vaak stop voorlezen kort na de kleuterschool, als kinderen zelf leren lezen. Toch blijft voorlezen voor sommige groepen ook op latere leeftijd interessant, bijvoorbeeld voor anderstalige tieners. Thibaut Duthois (UGent) deed er onderzoek naar.

Lesbiennes volgens het romanceboekje
Scriptie

Gilke Geeraerts (KU Leuven) nam voor haar scriptie zeven lesbische romanceverhalen onder de loep en ondervond dat een happy end niet voor alle lesbische koppels lijkt weggelegd.

influencer
Scriptie

Bedrijven zetten massaal knappe modellen en influencers in om ons zoveel mogelijk te verkopen. Maar is fysieke aantrekkelijkheid nu wel echt de sleutel tot verkoopsucces?