Vlaamse Scriptieprijs

Haal alles uit je thesis


Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Longlist Klasseprijs 2019
Persbericht

De longlist voor de Klasseprijs 2019 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont de sterkste inzending gerelateerd aan onderwijs.

Dit zijn de kanshebbers voor de Bachelorprijs 2019
Persbericht

De longlist voor de Bachelorprijs 2019 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.  

557 inzendingen voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019!
Artikel

Vlaamse afstudeerders vonden dit jaar opnieuw vlot de weg naar de Vlaamse Scriptieprijs. We ontvingen maar liefst 557 inzendingen. Een overzicht!

Sharenting
Artikel

Uw leven staat online. Tenminste, dat is wat vandaag het geval is bij de meeste kinderen. Ouders zijn vaak de schuldigen die in de plaats van hun kinderen beslissen hoe hun digitale identiteit er zal uitzien. Mag dat wel? Jurist Simon Verschaeve (UGent) onderzocht het in zijn masterproef.

Hoe Siri leert praten
Artikel

Bommelding, verspringen, gynaecologie, december… Informaticastudent Robrecht Meersman (UGent) ging in zijn masterproef op zoek naar de beste methode om de uitspraak van een woord te bepalen, met als einddoel: een stem ontwikkelen die onmogelijk te onderscheiden valt van de menselijke stem.