Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

Bijna afgestudeerd en een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk. Inschrijven kan t.e.m. zondag 30 september. 

Artikel

Benieuwd naar wat voor knappe eindwerken Vlaamse studenten zoal schrijven? Dat ontdek je in de driemaandelijkse Vlaamse ScriptieKrant! Scriptie vzw werkte zonet de studenteneditie af. Die moet de huidige lichting afstudeerders aan de hogescholen en universiteiten aansporen om straks ook met hun werk naar buiten te treden. Ontdek de krant hier.

Oproep

Scriptie vzw zoekt een deeltijdse communicatiemedewerker (4/5e VTE). Ben / Ken jij de geknipte v/m voor de job?

Scriptie

Digitale media maken zogezegd ongelukkig, zijn verslavender dan alcohol en sigaretten en ze worden bovendien gelinkt aan verhoogde maten van angst, depressie en slaaparmoede. Maar kloppen die onheilspellende berichten wel? In haar thesis zocht Helena Bruggeman, kersvers psychologe (UGent), naar verbanden tussen digitale media, sociale relaties en geluk bij kinderen van 9 tot en met 12 jaar. 

Scriptie

De aanslagen in Brussel in 2016 waren een crisissituatie van het hoogste niveau. De Brusselse ordediensten moesten niet alleen zo snel mogelijk, maar eveneens accuraat reageren en de burger informeren. Tessa Obbergen (KU Leuven) bekeek in haar scriptie hoe het crisiscentrum en de politiediensten daarbij sociale media efficiënt inzetten.

Interview

Ze kan een knap staaltje acteren en zingen. Maar wist je dat Clara Cleymans ook een diploma filosofie op zak heeft? Ook al behaalde ze onderscheiding, toch ging het schrijven van een scriptie allesbehalve van een leien dakje: “Bij mijn eerste versie zeiden ze dat ik mijn thesis zelfs niet moest verdedigen.”