Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en heel wat cafeïne om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Studeer je af in 2023? Breng je scriptie naar het volgende level en doe mee met de Vlaamse Scriptieprijs! 🕹️ Zo maak je kans op persaandacht én prijzen tot 2.500 euro! 

Lees meer over de wedstrijd

Pers voorbeeld

 

 


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

Waarom meedoen?
Interview

Waarom deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs? Wie kan die vraag beter beantwoorden dan Thibaut Duthois? Hij nam niet één, maar twee keer deel aan de wedstrijd én viel twee keer in de prijzen.

Hellen aan het woord
Interview

Wie wint de Vlaamse Scriptieprijs 2022? Die vraag stond centraal in onze “Wie-is-het?” campagne in 2022. Het antwoord: Hellen Tielemans (Thomas More Hogeschool). Zij won de hoofdprijs met haar bachelorproef en genoot van heel wat persaandacht.

Barbie BDSM
Artikel

De helft van de Vlamingen experimenteerde al met BDSM… maar volgens de Belgische wet is het nog strafbaar. Hoe zit de vork in de steel? Dat onderzocht Louise Ippel (UGent) met haar scriptie.

Wiskunst
Artikel

Als leerkracht Wiskunde en Project Algemene Kunstvakken zocht Ine Meers (PXL Hogeschool) een manier om beide op het eerste zicht onverenigbare vakken samen te smelten tot een eenheid: wiskunst.

Chocolade
Artikel

Een lekker stukje chocolade wordt al gauw een guilty pleasure als je weet wat er achter de chocolade-industrie schuilt. Hannelore Standaert biedt een tegenantwoord met haar analyse van Tony Chocolonely's open-source initiatief.