Bekijk het videoverslag van de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs 2016

Artikel

Scriptie vzw reikte op 20 december de vijftiende Vlaamse Scriptieprijs uit in het Stadhuis van Brussel. Bekijk hier het videoverslag van de avond.
 

In het stadhuis van Brussel werd de vijftiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. Die ging naar moraalwetenschapper Kristof Jakiela. De Ugent-alumnus won de prijs met zijn onderzoek rond de kinderwens van dove koppels, preïmplantatie genetische diagnostiek en de mogelijkheid om zich te verzekeren van een doof kind. Matthias Floru, een ingenieur van de KU Leuven, won de Agoriaprijs voor technologiescripties. De Eos-prijs voor exact-wetenschappelijk onderzoek ging naar biochemicus Vincent Stevens (UAntwerpen / Uhasselt). Criminoloog Jop Van der Auwera (KU Leuven) won de Klasseprijs voor onderwijsscripties.  De Bachelorprisj voor professionele bachelorproeven was voor het duo Luna Delange & Elien Eggermont (Arteveldehogeschool Gent).

De uitreiking in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en de Expertisecel Wetenschapscommunicatie Brussel, bracht zo'n 250 mensen op de been.