Lancering Bachelorprijs voor professionele bachelors

Oproep

Afstudeerder

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters
Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters

De Vlaamse Scriptieprijs is dit jaar aan z'n 15e editie toe. Die jubileumeditie gaat gepaard met de lancering van de Bachelorprijs, een nieuwe prijs voor professionele bachelors.  

Professionele bachelors dingen via hun inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs mee naar alle prijzen, d.w.z. zowel de Vlaamse Scriptieprijs (hoofdprijs), de Klasseprijs, de Eosprijs als de Agoriaprijs (deelprijzen). Nieuw dit jaar is dat de deelnemende professionele bachelors daarnaast ook onderling voor de Bachelorprijs t.w.v. 1.500 euro zullen strijden. Die Bachelorprijs, een initiatief van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters, zal de bachelorproef bekronen die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid -dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs- ook het meeste blijk geeft van een innovatief karakter en inzetbaar is in de praktijk. De prijs komt er mede onder impuls van de wetenschapscommunicatoren van de verschillende Vlaamse hogescholen. 

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Vlaamse hogescholen en experten uit diverse sectoren uit het werkveld (onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven, ...). Professionele bachelors die willen deelnemen kunnen zich via het online inschrijvingsformulier inschrijven.