Wie spurt naar eindwinst in de Bachelorprijs 2017?

Artikel

De finalisten voor de Bachelorprijs zijn bekend. De jury met onder meer voormalig dS-journalist Guy Tegenbos selecteerde vijf werken. Wie van de genomineerden de prijs, goed voor 1.500 euro, in de wacht sleept, wordt onthuld op 18 december in Gent. 

De Bachelorprijs is een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs ter bekroning van sterke professionele bachelorproeven die getuigen van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk. De jury (zie verder) stelde eerder een longlist op van tien werken, waaruit nu volgende vijf bachelorproeven werden geselecteerd: 

  • The Sharing Economy - Over platformen en mobiliteit
    (Titel journalistiek artikel: Sharing is Caring, maar ook als het op onze wagen aankomt?)                
    Lorenzo Risack, Ellen Decock, Dean Messany, Leen Standaert en Natasja Vandenberghe
    Bachelors in het bedrijfsmanagement – Rechtspraktijk - Arteveldehogeschool Gent

Bekendmaking van de jury
Nu de nominaties bekend zijn, wordt ook de samenstelling van de jury vrijgegeven. Die bestond dit jaar uit Guy Tegenbos (voormalig journalist & heden columnist bij De Standaard), Edith Vervliet (AP Hogeschool Antwerpen – Made in Antwerpen), Sofie Vandroemme (Hogeschool Gent), Bart Leenknegt (Hogeschool West-Vlaanderen), Jos Veijfeijken (Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg), Marc Hermans (Hogeschool PXL), Herman Vandevijvere (Karel de Grote-Hogeschool), Rik Hostyn (Hogeschool VIVES) en Steven Vanden Broucke (Erasmushogeschool Brussel). De juryleden werden afgevaardigd door de vijf Vlaamse universitaire associaties. 

Ontknoping op 18 december
De winnaar van de prijs wordt onthuld op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 18 december in de Minardschouwburg in Gent. Aan de mooie erkenning is een geldprijs van 1.500 euro verbonden. Meer info op www.scriptieprijs.be/uitreiking