Winnaars wedstrijd "Ik heb een vraag"

Artikel

Deze mooie boeken lagen al even te blinken in ons kantoor, maar intussen zijn ze op weg naar hun nieuwe eigenaar. Wonnen een exemplaar van "Ik heb een vraag": Muriel Dejonghe, Lisa Pareyn, Gabriël Ysebaert, Huguette Deck, Steph Munoz, Gabriel Vandenbroucke, Bé Vermeiren, Natalie Ghys, Hilda De Bisschop, An Aerts. Proficiat!


Ik heb een vraag - Bart Coenen

Ik heb een vraag

Waar begint een regenboog? Waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven? En hoe werkt wifi?

Stuk voor stuk boeiende vragen waarop je een antwoord vindt op www.ikhebeenvraag.be Dat platform werd in 2008 gelanceerd door Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel om groot en klein de mogelijkheid te geven hun vragen aan een wetenschapper te stellen. Het platform kent een groot succes met duizenden vragen van het publiek die helder door wetenschappers werden beantwoord.

Naar aanleiding van de 10e verjaardag van het platform bundelde Bart Coenen, de coördinator van Ik heb een vraag, 200 wetenschapsvragen van nieuwsgierigen van alle leeftijden met de antwoorden van wetenschappers in een overzichtsboek. Stephanie Dehennin zorgde voor prachtige illustraties.

Share this on: