Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

ERRORS ON THE RACETRACK: INVESTIGATING THE IMPACT OF ERRORS IN FORMULA ONE RACING

Universiteit Gent
2023
Ayala
Denul
In mijn thesis wilden we het inzicht in adaptatie na fouten in een bredere context bestuderen dan enkel bij basketbal. Daarom focust mijn thesis op adaptatie na fouten in een andere sport, namelijk Formule 1 racen. Aan de hand van online beschikbare data hebben we onderzocht hoe Formule 1 coureurs zich aanpassen na een fout, en of dit samenhangt met prestatie.
Meer lezen

Small Spatial Greening Projects Influencing Gentrification Drivers

KU Leuven
2023
Bas
van der Putten
Studie rond het verschil tussen top-down en bottom-up approaches in vergroeningsprocessen. Inclusie van burgers in het proces blijken helpvol te zijn in de preventie van 'verkeerde' landschapsveranderingen, sociale veranderingen ten nadele van lange termijn bewoners, en eventuele misplaatsing van lage inkomstgezinnen.
Meer lezen

Virtual reality exposure in public speaking anxiety: The role of expectancy disconfirmation

KU Leuven
2018
Julie
Roels
Hoewel het therapeutisch succes van virtual reality exposure therapy (VRET) herhaaldelijk werd bewezen, zijn de onderliggende mechanismen nog onduidelijk. Vanuit de Inhibitory Learning Theory (ILT) wordt het belang van verwachtingsdisconfirmatie als mogelijke kernfactor gezien. In deze scriptie werden de korte- en langetermijn effecten VRET nagegaan, alsook de rol van verwachtingsdisconfirmatie binnen VRET bij spreekangstige participanten.
Meer lezen

Races van de toekomst - Wat zijn de mogelijkheden voor elektrisch racen in de autosport op een circuit?

Hogeschool West-Vlaanderen
2018
Lisa
Pieters
Een eindwerk over elektrisch racen op een circuit met focus op het elektrische autosportkampioenschap Formule E. Het kampioenschap verschilt op veel vlakken van de traditionele tegenhanger, Formule 1. De groei van Formule E wordt aangetoond aan de hand van getuigenissen van piloten en constructeurs.
Meer lezen

The effect of countdown timers on traffic flow and safety

Universiteit Hasselt
2015
Wouter
van Haperen
HOE LANG MOETEN WE NOG WACHTEN?DIEPENBEEK – Het gebruik van aftelmechanismen op verkeerslichten verlicht frustraties, verhoogt de verkeersveiligheid, maar heeft mogelijk nadelige gevolgen voor de verkeersdoorstroming. Dat zijn de voornaamste conclusies uit een rijsimulator-onderzoek recentelijk uitgevoerd door de Universiteit van Hasselt. Aftelmechanismen voor zowel de groene als de rode fase werden getest om hun toepasbaarheid in België te onderzoeken.Files en vertragingen behoren al jaren tot de top van ergernissen van autobestuurders en beleidsmakers.
Meer lezen

Design and Realization of a Lightweight Mechanical Drivetrain for an Electric Formula Student Racecar.

KU Leuven
2014
Hannah Daled
& Raf Schoenaers
  • Hannah
    Daled
  • Raf
    Schoenaers
Geduld is een schone zaakdoor Hannah Daled en Raf SchoenaersGeduld is een schone zaak, in het geval van de elektrische auto is het letterlijk een schone zaak. Elektrische wagens zijn een oud concept in de auto-industrie, maar de toekomst van de elektrische wagen zag er niet rooskleurig uit in 1999. Het leek erop dat de ontwikkeling bruut werd stopgezet toen de eerste massa geproduceerde elektrische wagen, de EV1, van zijn eigenaars werd teruggenomen en vernield door de fabrikant zelf, General Motors.
Meer lezen

Design and implementation of a time-optimal controller for model race cars

KU Leuven
2014
Robin
Verschueren
Winnaar Eosprijs
Mens vs. machine: racen met robotsVolgens een recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) sterven er op aarde jaarlijks 1,2 miljoen mensen in een verkeersongeluk. Deze ongevallen, aldus het rapport, zijn te wijten aan menselijke fouten of nalatigheid. De technologie kan ons hier een handje helpen. De laatste jaren zijn er verschillende autonome of semi-autonome systemen geïntroduceerd in onze personenwagens die de verkeersveiligheid verhogen.
Meer lezen

Het ontwerp en de realisatie van een mechanische aandrijflijn voor een elektrische Formula Student wagen

KU Leuven
2012
Wolf
Berwouts
  • Koen
    Huybrechts
DE DRIVE VAN DE ELEKTRISCHE RACEWAGENJuli 2005.  In de Leuvense hogeschool GROEP T pakken 14 ingenieursstudenten uit met de eerste Belgische zonnewagen ooit gebouwd.  In juli 2012 stunten de Leuvense ingenieurs opnieuw.  Ditmaal met een elektrische racewagen: de Areion, genoemd naar het legendarische paard van de Oude Griekse goden.  Met de Areion nam het Leuvense team in de zomer van 2012 deel aan Formula Student, de grootste ingenieurscompetitie ter wereld.  De auto reed zich meteen in de kijker op de circuits van Hockenheim, Silverstone en recent nog Varano de Melagari.Toch is het de studen
Meer lezen

Reduction of maternal mortality by 2015 in the District of Huye, Rwanda: Bottlenecks in the working environment of future midwives

KU Leuven
2008
Joke
Muyldermans
 
Sterfte van moeders tijdens zwangerschap, bevalling of 42 dagen na de bevalling blijft een groot probleem. Zo stierven er in 2005 wereldwijd 536.000 vrouwen. Dit komt overeen met een dagelijkse sterfte van 1500 vrouwen. De meeste van deze sterfgevallen vinden plaats in ontwikkelingslanden. Rwanda zit opgescheept met één van de hoogste sterftecijfers wereldwijd: In 2005 stierven er 1400 op 100.000 vrouwen. De meeste van deze sterftes zijn echter perfect te vermijden.
In september 2000 werd er een millenniumdeclaratie opgesteld.
Meer lezen

Verborgen Sporen

LUCA School of Arts
2006
Joke
Teugels
Mijn scriptie is in eerste instantie een zoektocht naar een werkwijze: hoe wil en kan ik, als kunstenaar, iets meedelen aan de kijker?
Allereerst duid ik aan hoe ik de kijker wil aanspreken. Welke mogelijkheden heb ik als beeldend kunstenaar wanneer ik zonder woorden tot de toeschouwer wil doordringen? Niet dat ik geen woorden wil gebruiken, maar wat als de eigenlijke boodschap onzegbaar is? Wat we willen meedelen ligt steeds tussen het realistische en het imaginaire in. We vertrekken vanuit een realiteit, maar in het beeld dat we ons vormen sluipt steeds weer onze verbeelding binnen.
Meer lezen